Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Konfirmation

Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Varför händer onda saker i världen? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt. Den är också en bekräftelse av ditt dop och dig själv, lika mycket. Är du inte döpt kan du bli det under konfirmandtiden.

När vi ses på konfirmandträffar och läger pratar vi om olika frågor, hittar på olika aktiviteter och provar nya saker tillsammans. Du får vara med i en gemenskap, där du blir sedd, bekräftad och tagen på allvar, med dina tankar och funderingar om livet. Tillsammans får vi upptäcka och utforska den kristna tron. I konfirmandgrupperna respekterar vi varandra för dem vi är, och inga frågor eller svar är dumma.


Vad undrar du?

Måste man vara döpt för att bli konfirmand?

Du behöver inte vara döpt för att börja i en konfagrupp. Är du inte döpt kan du bli det under konfatiden, men du behöver vara döpt innan konfirmationsdagen.

Måste man tro på Gud för att bli konfirmand?

Nej, du behöver inte kalla dig kristen för att börja. Det viktigaste är upptäcktsresan, att du vill veta mer om kristen tro och vågar testa.

Innebär konfirmation jättemycket plugg?

Nej, självklart ingår det undervisning och sånt som du kan lära dig om kristen tro, men det är inte som i skolan. Konfan är mycket friare med tid för både lek, allvar och roliga upplevelser.

Kostar det något?

Nej, det kostar inte någonting. Det som tillkommer är egna utgifter för eventuellt liftkort, skidutrustning vid lägret i Idre (Äventyrskonfirmation).

Om jag är i behov av särskilt stöd, har funktionshinder eller något annat som gör det svårt att delta i en konfirmandgrupp?

Har du fysiska funktionsnedsättningar kan du kontakta Mats Bengtsson, 0510-684 21, för frågor om tillgänglighet under konfirmandtiden.

För dig som går i träningsskola eller särskola så erbjuds en konfirmation vartannat år. För mer information kontakta Anita Klasson. anita.klasson@svenskakyrkan.se eller telefon 0708-20 38 82.

När måste jag anmäla mig?

Tänk på att grupperna har begränsat antal platser. Anmäl dig därför gärna redan i maj men senast innan kick-offen för respektive grupp. Du anmäler dig här på hemsidan under fliken Anmälan.